IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Изтичането на капитали от Русия през 2014 г. е надхвърлило 150 млрд. долара

При положение, че прогнозата за настоящото тримесечие е за отлив от 60 млрд. долара, то е възможно налагането на капиталов контрол

14:37 | 17.01.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Изтичането на капитали от Русия през 2014 г. е надхвърлило 150 млрд. долара

Централната банка на Русия, заяви в петък, че нетният отлив на капитали през 2014 г. е възлязъл на 151,5 милиарда щатски долара - най-големият в историята, съобщава APA, цитирайки Bloomberg.

Руската централна банка обяви на 10 ноември, че капиталовият отлив може да достигне 128 млрд. долара, а руското финансово министерство предвиждаше нетен отлив от 90-100 млрд. долара през миналата година.

Нетните изходящи потоци са скочи почти десеторно през четвъртото тримесечие на 2014 г. спрямо предходното до около 72,9 милиарда щатски. 

През 2013 г. изтичането на капитали бе на стойност 61 милиарда долара.

При положение, че прогнозата за настоящото тримесечие е за отлив от 60 млрд. долара, то е възможно налагането на капиталов контрол през тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:10 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 1
meto76
преди 9 години
Понижение на глобалните валутни резерви в евро за сметка на доларовите резервиДанните на Фонда показват, че за трите месеца до септември делът на валутните резерви в долари се е повишил до 62,3% от 60,7% през второто тримесечие на 2014-а година.В същото време делът на валутните резерви в евро се е свил до 22,6% от 24,1% през второто тримесечие, като това представлява понижение в рамките на едно тримесечие с 122,9 млрд. евро.http://meto76.blog.bg/politika/2015/01/12/ponijenie-na-globalnite-valutni-rezervi-v-evro-za-smetka-na-.1329661
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 2
крас
преди 9 години
От Русия изтикли 150 млрд.$ капитали!ВСИЧКО ТЕЧЕ , ВСИЧКО СЕ ПРОМЕНЯ!Фикалиите също! Идва момент в който печатницата наречена ФЕД ще спре да функционира, защото хартийките които печата не са нужни не само на пазар като руския но и на такива като Китай, Бразилия , Индия , ЮАР.Щеше да е прекрасно ако в статията бе посочено с колко е намалял дела на сделките при които долара се използва като световно платежно средство.Факт е, че страните от БРИКС се отказват от долара и при липсата на нова валута намират изхода в използването на СУАПОВИ СДЕЛКИ заобикалящи долара като платежно средство!СЛЕД ПРЕДСТОЯЩИЯ ГЪРМЕЖ НА ШИСТОВИЯ БАЛОН НЕ САМО ДОЛАРА , НО И ЦЯЛАТА ХРАНОСМИЛАТЕЛНА СИСТЕМА ИЗПОЛЗВАЩА НЕГОВИТЕ ДЕРВАТИ ЩЕ ПРЕТЪРПИ КРАХ!Тези които са наясно с предстоящото се освобождават от фикалиите носещи знака на ФЕД.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още