IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Задава ли се покачване на лихвите във Великобритания?

През седмицата пазарните участници ще следят сигналите и от централните банки на Нова Зеландия и Япония

09:38 | 08.09.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Задава ли се покачване на лихвите във Великобритания?

В новата относително бедна откъм макроикономически данни седмица пазарните участници ще се насочат погледите си към Острова, и по-специално към бъдещето на британската парична политика. В полезрението ще попадне гуверньорът на Английската централна банка (АЦБ) Марк Карни, който ще направи две отделни изявления през предстоящите пет дни.

В понеделник (8 септември) Япония ще оповести данните за текущата сметка, както и окончателния икономически растеж за второто тримесечие.

Пазарите в Китай ще останат затворени заради честването на национален празник. Въпреки това страната ще представи данните за търговския си баланс – разликата между стойността на вноса и износа.

В Европа Германия също ще публикува доклада за търговския си баланс. Швейцария пък ще оповести данните за инфлацията на потребителските цени, която представлява по-голямата част от общата инфлация.

По-късно в понеделник Канада ще публикува статистиката за предоставените разрешения за строителство.

Във вторник (9 септември) Централната банка на Япония ще публикува протокола от последното си заседание с фокус парична политика. Очаква се документът да предостави ценни индикации за икономическите условия в страната от гледна точка на институцията.

Австралия ще оповести данните за доверието на бизнеса, както и доклада за жилищните кредити.

Великобритания ще публикува данните за промишленото производство, както и доклада за търговското салдо. Междувременно Марк Карни ще изнесе реч по време на събитие в Манчестър.

В сряда (10 септември) Япония ще публикува данните за основните поръчки на машини. В Австралия пък се очаква докладът за потребителското доверие.

Марк Карни както и няколко други членове на Комитета по паричната политика към АЦБ ще изнесат реч пред бюджетната комисия на британския парламент.

В четвъртък (11 септември) Новозеландската централна банка ще обяви решението си за основния лихвен процент и ще публикува своя отчет, който ще очертае икономическите условия и фактори, повлияли на решението. Банката също така ще даде пресконференция за медиите.

Китай ще предостави данните за инфлацията на потребителските цени. В САЩ пък се очаква традиционният седмичен доклад за първоначалните молби за помощи при безработица.

В петък (12 септември) гуверньорът на Японската централна банка Харухико Курода ще говори по време на събитие в Токио, като коментарите му ще бъдат следени отблизо от пазарните участници.

Евростат ще предостави данните за промишленото производство в 18-членната еврозона.

В САЩ се очакват данните за продажбите на дребно – правителствената мярка на потребителските разходи, която представлява по-голямата част от общата икономическа активност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:56 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още