IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Протоколите на централните банки ще диктуват макрокалендара през седмицата

Пазарните участници очакват и началото на годишния икономически симпозиум в Джаксън Хол

10:49 | 18.08.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Протоколите на централните банки ще диктуват макрокалендара през седмицата

Инвеститорските погледи през новата седмица се насочват към очакваното публикуване на протоколите от последните заседания на три от големите централни банки по света – Федералния резерв на САЩ, Английската централна банка (АЦБ) и Австралийската централна банка. Интерес за пореден път ще предизвикат и новите данни за представянето на икономиката на еврозоната.

В понеделник Германската централна банка Бундесбанк ще публикува месечния си доклад.

Еврозоната ще представи данни за търговския си баланс.

Канада ще публикува данните за чуждестранни покупки на ценни книжа, докато в САЩ се очаква статистиката за представянето на пазара на жилища.

Във вторник Австралийската централна банка ще публикува протокола от последното си заседание с фокус монетарна политика. Очаква се документът да съдържа ценни прозрения за текущите икономически условия от гледна точка на институцията.

Нова Зеландия ще представи докладите за инфлацията на цените на производител и инфлационните очаквания.

Във Великобритания се очакват данните за потребителските цени, които са отговорни за по-голямата част от общата инфлация.

Еврозоната ще представи данни за баланса по текущите сметки. 

В САЩ се очакват докладите за разрешителните за строителство, началното жилищно строителство и потребителската инфлация.

В сряда гуверньорът на Австралийската централна банка Глен Стивънс ще направи официално изявление, като коментарите му ще бъдат следени отблизо от пазара.

Японските власти ще представят данните за търговския баланс – разликата между стойността на вноса и износа.

АЦБ ще публикува протокола от последното си заседание, а канадските власти ще оповестят данните за продажби на едро.

По-късно през деня Фед също ще публикува протокола от последното си заседание с основна тема - паричната политика.

В четвъртък в Китай се очакват предварителните данни от производствения индекс на HSBC.

Еврозоната ще публикува предварителните данни за активността в производствения сектор. Отделни изследвания по темата ще представят и Германия и Франция.

Великобритания ще оповести данните за продажбите на дребно – правителствената мярка на потребителските разходи, която представлява по-голямата част от общата икономическа активност.

В САЩ се очакват традиционните седмични данни за молбите за помощи при безработица, както и данните за производствената активност и продажбите на съществуващи жилища.

Също в четвъртък ще бъде дадено началото на годишния икономически симпозиум в Джаксън Хол, Уайоминг, който от 1982 г. насам събира всеки август централните банкери на САЩ и финансисти от цял свят.

В петък Канада ще представи данните за продажбите на дребно и инфлацията на цените на производител.

По-късно през деня председателят на Фед Джанет Йелън и президентът на Европейската централна банка Марио Драги ще говорят по време на втория ден на конференцията в Джаксън Хоул.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:05 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още