IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Италианската икономика се сви за второ поредно тримесечие

БВП на страната е намалял с 0,5% на годишна база в периода януари-март

12:23 | 15.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Италианската икономика се сви за второ поредно тримесечие

Италианската икономика се сви повече от очакваното през първото тримесечие на 2014 г. на годишна база, сочат предварителни данни на Националната служба за статистика на Италия (Istat), цитирани от WBPOnline.

Третата по големина икономика в еврозоната отчете свиване от 0,5% на годишна база, след като през предходното тримесечие се сви с 0,9%. Анализаторите очакваха спад на БВП от 0,1%.

На тримесечна база, италианският брутен вътрешен продукт се понижи с 0,1% през тримесечието, като прогнозите бяха за ръст от 0,2%, спрямо повишението от 0,1% през предходното тримесечие.

Индустриалното производство в страната също отбеляза повишаващ се спад през март, по данни на Istat, публикувани по-рано този месец. Производството се сви с 0,5% през март, спрямо ревизирания спад от 0,4% през февруари на сезонно изгладена база.

Данните за търговския баланс на Италия през март ще бъдат публикувани в петък. Излишъкът на страната през февруари надмина очакванията на анализаторите от 2,47 млрд. евро и отчете 2,6 млрд.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още