IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Статистиката от САЩ ще движи настроенията на пазарите

Растежът на американския БВП и решението на Фед ще са ключовите новини за инвеститорите през новата седмица

08:50 | 28.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Статистиката от САЩ ще движи настроенията на пазарите

В предстоящата седмица инвеститорите ще бъдат фокусирани върху данните за работните места в САЩ за април, както и върху резултатите от двудневната среща на Федералния резерв. Погледи ще бъдат отправени и към предварителните данни за инфлацията в еврозоната за настоящия месец.

В понеделник Япония ще представи данните за продажбите на дребно – правителствената мярка на потребителските разходи, която съставлява по-голямата част от общата икономическа активност.

В САЩ се очакват данните за продажбите на съществуващи жилища.

Ден по-късно, във вторник, търговията в Япония ще останат затворени поради национален празник.

Нова Зеландия ще представи данните за търговския баланс – разликата между стойността на вноса и износа. В еврозоната Германия ще представи предварителните данни за инфлацията на потребителските цени, както и доклада на Gfk за потребителския климат. Испания пък ще публикува данните за равнището на безработицата.

Великобритания ще публикува предварителните данни за растежа на икономиката през първото тримесечие. В САЩ пък се очаква доклада на Conference Board за доверието на потребителите.

Късно във вторник гуверньорът на Канадската централна банка Стивън Полоз ще направи официално изявление. Очаква се речта му да предизвика известен отзвук сред пазарите.

В сряда Нова Зеландия ще представи данните за бизнес доверието.

Японските власти ще обявят данните за средната доходи и промишленото производство. В същото време Японската централна банка ще решава за основния лихвен процент и ще публикува своя традиционен отчет за монетарната политика, който очертава икономическите условия и фактори, влияещи върху решението на институцията.

Германия ще представи докладите за продажбите на дребно и за изменението на безработицата, а в Швейцария се очаква икономическия барометър KOF.

В САЩ ще бъдат публикувани предварителните данни за растежа на БВП през първото тримесечие и доклада на ADP за създадените нови работни места в частния сектор. По-късно в сряда Федералният резерв ще обяви решението си за бъдещето на монетарната политика на първата по сила икономика в света.

В четвъртък пазарите в Китай, еврозоната и Швейцария ще останат затворени заради честването на Деня на труда.

Властите в Пекин ще представят официалните данни за производствената активност.

В САЩ се очаква традиционния седмичен доклад за първоначалните молби за помощи при безработица. В същото време председателят на Фед Джанет Йелън ще направи изявление по време на събитие във Вашингтон.

По-късно в четвъртък Институтът за управление на доставките ще публикува доклада си за производствената дейност.

В петък пазарите в Китай ще останат затворени заради Деня на труда.

Япония ще публикува данните за разходите на домакинствата, докато австралийските власти ще публикуват данните за инфлацията на цените на производител.

Еврозоната ще оповести данните за равнището на безработицата, докато Испания и Италия ще публикуват докладите си за производствената активност.

Американските власти ще сложат край на работната седмица, представяйки правителствените данни за новите работни позиции извън селскостопанския сектор, както и доклада за фабричните поръчки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:47 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още