IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Поръчките за машини в Япония със спад през февруари

С повишаването на данъка върху продажбите от 1 април инвестиционните нива може да спаднат по-рязко през идните месеци

10:31 | 10.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Поръчките за машини в Япония със спад през февруари

Поръчките за машини в частния сектор на Япония, с изключение на изменчиви компоненти като кораби и комунални поръчки, са спаднали през февруари в сравнение с януари, съобщава WBP Online.

Бъдещите поръчки също не изглеждат стабилно, след като данъкът върху потреблението заплашва да задуши търсенето.

Основните поръчки на машини са спаднали с 8,8% на месечна база през февруари след ръста от 13,4% през януари, показват правителствени данни. Анализаторите прогнозираха спад от 3,2% в поръчките през февруари.

Новите поръчки за машини се разглеждат като ранен признак на икономическия растеж , тъй като производителите натрупват капитал за удовлетворяване на нарастващото търсене. С повишаването на данъка върху продажбите от 1 април обаче инвестиционните нива може да спаднат по-рязко през идните месеци.

Вдигането на данъка от 5% на 8% цели да намали дълговото бреме на правителството, но идва в доста крехко време, тъй като икономиката едва излиза от 15-те години на дефлация, подпомогната от агресивната политика на правителството за растеж. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още