IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Статистиката от САЩ отново ще движи пазарите

Доверието на инвеститорите ще бъде поставено под изпитание и от новата порция данни от еврозоната

08:10 | 24.03.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Статистиката от САЩ отново ще движи пазарите

Инвеститорските нагласи през новата седмица отново ще бъдат задвижвани от статистическите данни от първата по сила икономика в света – САЩ. Пазарните участници очакват поредица от доклади, които имат потенциала да повлияят върху цялото доверие на пазара.

В понеделник еврозоната ще представи данните за секторите на производството и услугите – два от водещите индикатори за икономическото здраве на региона. Германия и Франция ще оповестят отделни изследвания по темата.

В САЩ пък се очакват предварителните данни за производствената активност.

Във вторник ще бъде публикуват доклада за бизнес настроенията в Германия, изготвян от института Ifo.

Късно във вторник американското правителство ще представи доклада за инфлацията на цените на жилищата и потребителското доверие, както и данните за продажбите на нови жилища.

В сряда Германия ще публикува доклада доклада на Gfk за потребителския климат. В САЩ се очакват данните за поръчките на дълготрайни стоки, които са сред водещите индикатори за производството.

В четвъртък еврозоната ще оповести данните за паричното предлагане M3.

В САЩ пък се очакват окончателните данни за икономическия растеж през четвъртото тримесечие на 2013 г. Властите в страната също така ще представят традиционния седмичен доклад за първоначалните молби за помощи при безработица, както и данните за висящите продажбите на жилища.

В петък Германия ще представи предварителните данни за потребителските цени, докато във Франция се очакват данните за потребителските разходи.

Американските власти ще затворят седмицата, публикувайки доклада за потребителските разходи и ревизираните данни за потребителското доверие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:17 | 03.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още