IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Погледите отново са насочени към Фед

Централната банка на САЩ ще отговори на въпроса възможна ли е скорошна промяна на глобалната парична политика

08:35 | 17.03.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Погледите отново са насочени към Фед

Инвеститорските погледи през предстоящата седмица отново ще бъдат насочени към водещата финансова институция в света – Федералния резерв на САЩ. Очаква се банката да проведе своето месечно заседание, което може да даде допълнителни сигнали за бъдещето на монетарната политика в следващите месеци.

В понеделник еврозоната ще публикува данните за инфлацията на потребителските цени, която съставлява по-голямата част от общата инфлация.

Канадските власти ще представят данните за чуждестранните инвестиции.

В САЩ пък се очакват докладите за производствената активност в щата Ню Йорк, както и данните за промишленото производство и дългосрочните сделки с ценни книжа.

Във вторник Австралийската централна банка ще публикува протоколите от последното си заседание с фокус монетарна политика. Очаква се документите да съдържат ценни прозрения за икономическите условия от гледна точка на институцията.

Институтът ZEW ще представи своя месечен доклад за германския икономически настроения, който е сред водещите индикатори за състоянието на първата по сила европейска икономика.

Щатските власти ще представят данните за потребителските цени в допълнение към докладите за разрешителните за строеж и началното жилищно строителство.

Малко по-късно през деня гуверньорът на Английската централна банка Марк Карни ще направи изявление по време на събитие в Лондон.

В сряда Япония ще публикува данните за търговския си баланс – разликата между стойността на вноса и износа. Междувременно гуверньорът на местната централна банка Харухико Курода ще говори по време на събитие в Токио.

Британските власти ще оповестят официалните данни за промяната в броя на безработните и равнището на безработицата, както и данните за средните доходи и кредитирането в обществения сектор.

Институтът ZEW ще публикува своя доклад за икономическите очаквания в Швейцария – водещ индикатор за икономическото здраве на страната.

По-късно през деня Федералният резерв ще обяви решението за основната лихва и програмите за изкупуване на облигации. Оповестяването на новината ще бъде последвано от изявление на председателя Джанет Йелън .

Същия ден Нова Зеландия ще публикува данните за икономическия си растеж през четвъртото тримесечие на миналата година.

В четвъртък Германия ще представи данните за инфлацията на цените на производител.

Гуверньорът на Японската централна банка Харухико Курода ще говори по време на събитие в Токио.

Швейцарската централна банка ще обяви решението си за лихвения процент LIBOR. Банката също така ще публикува тримесечния си отчет на паричната политика.

В САЩ се очакват данните за първоначалните молби за помощи при безработица, както и докладите за продажбите на съществуващи жилища и производствената дейност в района на Филаделфия.

В петък пазарите в Япония ще останат затворени поради честването на национален празник.

Еврозоната ще представи данните за текущата си сметка.

Междувременно политическите лидери и финансовите министри от Европейския съюз ще приключат двудневната си среща на върха в Брюксел.

По-късно през деня в Канада се очакват официалните данни за продажбите на дребно, както и данните за потребителските цени.

Повече пазарни новини вижте в материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:34 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още