IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Чука ли дефлацията на вратата на еврозоната?

Европейският валутен съюз е изправен пред поредната важна седмица в дългосрочен план

08:40 | 24.02.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Чука ли дефлацията на вратата на еврозоната?

Предстои една изключително важна седмица за еврозоната. В петък Евростат ще публикува предварителните данни за инфлацията в 18-членния валутен съюз. Постигнатото равнище през февруари може да се окаже ключово за средносрочното и дългосрочното бъдеще на паричната политика на еврозоната.

В първия ден от работната седмица, понеделник, пазарните участници очакват и доклада на института Ifo за бизнес климата в Германия.

Във вторник Нова Зеландия ще представи данните за инфлационните очаквания. Британските власти ще представят докладите за одобрените ипотечни заеми и продажбите на дребно.

Европейската комисия ще публикува т.нар. Пролетна прогноза за икономическите перспективи пред членките на Европейския съюз, в САЩ пък се очакват данните за потребителското доверие и инфлацията на цените на жилищата.

В сряда Австралия ще представи данните за завършените строителни работи. В еврозоната Германия ще публикува доклада за потребителското доверие, докато на Острова се очакват ревизираните данни за икономическия растеж през четвъртото тримесечие на 2013 г.

По-късно през деня в САЩ се очакват данните за продажбите на нови жилища – един от водещите измерители за търсенето на пазара на жилища.

Новозеландските власти пък ще оповестят данните за търговския баланс.

В четвъртък Австралия ще представи данните за капиталовите разходи на частния сектор. Швейцарските власти ще публикуват данните за растежа на БВП през последното тримесечие на миналата година. Пазарът очаква също така и данните за промяната в броя на заетите в страната за същия период.

В еврозоната Германия ще представи предварителните данни за потребителските цени, както и данните за промяната в броя на безработните.

Канадските власти ще публикуват данните за текущата сметка, докато в САЩ се очаква доклада за поръчките на дълготрайни стоки, както и традиционния седмичен доклад за първоначалните молби за помощи при безработица.

В петък Япония ще оповести серия от данни, включително докладите за разходите на домакинствата, продажбите на дребно, инфлацията и индустриалното производство.

В еврозоната се очакват предварителните данни за инфлацията на потребителските и отделен доклад за нивото на безработица в целия валутен блок. Германия пък ще публикува данните за продажбите на дребно. Американските власти ще затворят седмицата, публикувайки ревизираните данни за растежа през четвъртото тримесечие, както и данните за потребителското доверие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:54 | 09.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
SS-23
преди 10 години
*** ли дефлацията на вратата на еврозоната?============================================Ше *** ами .... лихвата като "дебне зад ъгъла", как няма да *** !Умряха балъците .... тва е истината! Тия лихви физически няма кой и с какво да ги плаща, даже и да има доброто желание!Пак да повторя .... 2% - това е истината за България!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още