IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Измъква ли се еврозоната от дупката?

Инвеститорските погледи са насочени към данните за растежа на ЕС през изминалата година

08:28 | 10.02.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Измъква ли се еврозоната от дупката?

Предстоящата седмица ще даде отговор на един то най-важните въпроси за еврозоната – какъв икономически растеж е постигнал 18-членния валутен блок през 2013 г. Данни за брутните си вътрешни продукти ще представят също така водещите страни на Стария континент – Германия, Франция и Италия.

В понеделник Япония ще представи данните за текущата сметка, банковото кредитиране и доверието на потребителите.

В еврозоната Франция ще оповести данните за промишленото производство.

Във вторник пазарите в Япония ще останат затворени заради честването на национален празник.

В Австралия се очакват правителствените доклади за бизнес доверието, ипотечните кредити и инфлацията на цените на жилищата.

Британските власти ще представят данните за продажбите на дребно.

Председателят на Федералния резерв на САЩ Джанет Йелън ще направи първата си официална реч пред Камарата на представителите, след като застана начело на институцията.

По-късно през деня правителството на Канада ще представи своя проектобюджет на следващата фискална година.

В сряда Австралия ще оповести доклада за потребителското доверие.

Япония ще представи данните за основните машини поръчки.

В Швейцария се очаква докладът за индекса на потребителските цени, който съставлява по-голямата част от общата инфлацията. Еврозоната пък ще представи данните за промишленото производство.

Английската централна банка ще оповести своя традиционен тримесечен доклад, който ще очертае прогнозите за икономическия растеж и инфлацията от гледна точка на институцията. Публикуването на документа ще бъде съпътствано от изявление на гуверньора Марк Карни.

Президентът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Марио Драги също ще направи официално изявление по време на събитие в Брюксел.

В четвъртък Австралия ще публикува данните за промяната в броя на заетите лица и равнището на безработица.

В Швейцария се очакват данните за инфлацията на цените на производител. ЕЦБ от своя страна ще публикува месечния си бюлетин.

В Канада се очакват данните за инфлацията на цените на жилищата. Американските власти от своя страна ще представят данните за продажбите на дребно. Страната също така ще оповести своя седмичен доклад за първоначалните молби за помощи при безработица.

В петък Китай ще публикува данните за индекса на потребителските цени и инфлацията на цените на производител.
Еврозоната ще оповести своите предварителни данни за растежа през четвъртото тримесечие на 2013 г. и за цялата изминала година. Германия, Франция и Италия ще публикуват отделни изследвания по темата.

В САЩ се очакват предварителните данни за потребителските настроения на Мичиганския университет, както и докладът за промишленото производство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:35 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още