IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Производствената активност в Китай се е забавила през януари

Новите поръчки за износ са записали спад за втори пореден месец, сочат окончателните оценки на HSBC

09:37 | 30.01.14 г.
Автор - снимка
Редактор
Производствената активност в Китай се е забавила през януари

Производствената активност в Китай се е забавила през януари, сочат окончателните оценки на HSBC Holdings, цитирани от MarketWatch. 

Първоначалната оценка беше малко по-висока – 49,6 пункта, но данните се базират на 85-90% от анкетираните мениджъри в производствения сектор.

Индексът, който отразява нагласите на мениджърите от производствения сектор, се е понижил до 49,5 пункта през януари от 50,5 пункта през декември. Стойност на индекса под 50 пункта означава, че активността се свива, а над 50 – че се разширява.

Новите поръчки за износ са записали спад за втори пореден месец, отчитат от HSBC.

„Политиците трябва да внимават за рисковете пред икономиката и да предприемат такава фина настройка, че да запазят стабилен темпа на растеж“, коментира главният икономист на HSBC за Китай Цю Хунбин.

Междувременно замърсяването в Китай се оказва все по-сериозна пречка пред икономическото развитие на страната. Повече по темата може да научите в материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:42 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още