IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Конгресмените одобриха увеличаване на разходите на САЩ до над 1 трлн. долара

Повече от половината от разходите за фискалната 2014 г. отново ще бъдат за отбрана

09:30 | 16.01.14 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Конгресмените одобриха увеличаване на разходите на САЩ до над 1 трлн. долара

Разходите на федералното правителство на САЩ за фискалната 2014 г. могат да надхвърлят 1 трлн. долара, решиха членовете на Камарата на представителите на Конгреса късно в сряда.

Мярката бе подкрепена от 359 от сенаторите, докато други 67 се обявиха „против“, съобщава WBP Online. Законопроектът подлежи на одобрение и от Белия дом, като се очаква решението да бъде обявено окончателно по-късно през седмицата.

"Разбирам, че не всеки ще хареса всичко в този законопроект. Аз обаче вярвам, че той отразява възможно най-добрия резултат за страната", заяви председателят на Комисията за изработка на законопроекта към Белия дом Хал Роджърс.

Законопроектът в обем от 1 582 страници определя размер на разходите за фискалната 2014 г. от 1,012 трлн. долара. Такава бе и сумата, за която се споразумяха републиканците и демократите в началото на декември.

Американските законодатели бяха изправени пред ограничен срок за постигане на споразумението. През октомври Конгресът постигна сделка в последния възможен момент, като споразумението сложи край на повече от 10-дневния блокаж на дейността на федералното правителство.

Въпреки измененията таваните по разходите на военните и цивилните правителствени агенции в Бюджет 2014 бяха запазени. Пентагонът ще получи 520,5 млрд. долара за фискалната година, докато останалите 491,7 млрд. долара ще бъдат разпределени между правителствените звена извън военния сектор.

В случай, че законопроектът бъде официално одобрен от Белия дом, разходите на политическия кабинет на президента ще бъдат замразени. Същевременно правителството на САЩ ще ограничи и финансовите си плащания към ЮНЕСКО и Международния валутен фонд.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:39 | 25.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 6 rate down comment 4
Димитър Вучев
преди 10 години
Здравейте,благодарим за корекцията. Затова разчитаме на читателите си, и на нас ни се случва да сбъркаме :)Поздрави!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 0
Internet
преди 10 години
Абе, смешнициВ Сената има само 100 сенатори - по двама от щат, избирани за по 6 г. Докато в Камарата на представителите - има 460 човека, избирани за по 2 години.Явно става дума за Камарата,но на вас ви е все едно кое кое е
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 3
iivanoff
преди 10 години
въпроси на лс. публично - НЕнека ти отговорят всички "умници" на които аксиомните допускания им изграждат теории, следствията на които завършват с "оабяснявам това, но не разбирам еди кое си" или "защо еди кое си е еди как си" или ползват аргументи от рода на "аз вярвам" или "хубаво е", но за сметка на това, се дразнят от всичко което казвам аз, следствията на което пък свободно могат да се проверят в реалността...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 2
d333
преди 10 години
И какво според теб ги чака маймуните, след като най-големия разход е за военните?...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 4
iivanoff
преди 10 години
БравоС, да му "мислят" маймуните които не разбират какво става и какво ги очаква - те ще разчитат единствено на добродетелите на залагащите капана!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още