IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Безработицата в Италия достигна нов исторически връх от 12,7%

Новият лидер на Демократическата партия Матео Рензи изрази подкрепата си за повишаване на налога върху финансовите печалби

11:58 | 08.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Безработицата в Италия достигна нов исторически връх от 12,7%

Равнището на безработицата в Италия се покачи повече от предвиденото до нов исторически рекорд през ноември, показаха последните данни на Националния статистически институт (Istat).

Безработицата в третата по големина икономика в еврозоната нарасна до 12,7 на сто през предпоследния месец на 2013 г., надхвърляйки прогнозите на анализаторите за запазване на текущото ниво, пише WBP Online.

Месец по-рано, през октомври нивото на безработицата бе на равнище от 12,5 на сто.

Избраният през миналия месец нов лидер на Демократическата партия – Матео Рензи, оповести подкрепата си за идеята за повишаване на данъците върху финансовите печалби, която е част от по-големия пакет от реформи.

Рензи планира да представи предложението, неофициално наречено "Акта за заетостта", до края на този месец. По време на телевизионно интервю той разкри, че ще подкрепи повишаването на налога, ако допълнителните приходи се използват за понижаване на регионалния данък върху труда, известен като IRAP.

"Увеличаването на данъка върху финансовите печалби ще бъде една от точките в Акта за заетостта. По-високите данъчни постъпления обаче не трябва да предизвикват по-високи правителствените разходи, а да балансират с разходите за труд", коментира лидерът на Демократическата партия.

Матео Рензи допълни още, че предложението ще включва около 10% намаляване на енергийните разходи за фирмите, както и обещаните усилия за създаване на работни места.

Източник: Trading Economics

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:51 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още