IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Потребителското доверие на Острова продължава да се понижава

Индексът на GfK е надолу с 1 пункт, като отчита спад за трети пореден месец

15:07 | 20.12.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Потребителското доверие на Острова продължава да се понижава

Потребителското доверие във Великобритания неочаквано отбеляза спад за трети пореден месец през декември, предава Bloomberg.

Индексът на потребителското доверие, изчисляван от GfK, е записал спад от 1 пункт спрямо ноември до -13 пункта. анализатори очакваха индексът да нарасне с 1 пункт до -11 пункта.

„Въпреки че движението от само един пункт не е значително от статистическа гледна точка, това, което има значение, е че индексът се понижава за трети пореден месец. Затова можем да кажем, че има низходяща тенденция“, коментира пред агенцията Ник Муун от GfK.

Ръстовете на цените на комуналните услуги и на инфлацията, която изпреварва ръста на доходите, изстисква доходите на домакинствата и поставя под натиск продажбите на търговците.

Очакванията са търсенето да остане слабо, а разходите на домакинствата да продължат да се ограничават заради слабия растеж и свиването на разполагаемите доходи.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:46 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още