IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Търговията на дребно във Великобритания с ръст от 2% за ноември

Онлайн продажбите достигнаха рекордните 11,9% от общата търговия

12:13 | 19.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Търговията на дребно във Великобритания с ръст от 2% за ноември

Търговията на дребно в Обединеното кралство отчете подобрение през ноември, но измереният на годишна база резултат нарасна под очакванията, пише WBP Online.

Продажбите на дребно на Острова се покачиха с 2% спрямо същия период преди година, показаха данните на Службата за национална статистика (ONS). Месец по-рано индикаторът отчете ръст от 1,8 на сто.

Въпреки покачването равнището остана под пазарните прогнози за скок от 2,3 на сто.

Измерен на месечна база, обемът на търговията на дребно се е разширил с 0,3 на сто след ревизирания спад от 0,9 на сто през октомври.

Продажбите в магазините за облекло и обувки са се повишили с 3,8% на месечна база, постигайки най-голямото си покачване от април 2011 г., когато ръстът бе от 5,1%. Продажбите спрямо същия период на предходната година в същия сектор са нараснали с 6,4%, което от своя страна е най-голямото покачване от декември 2011 г., когато бяха постигнати 6,9 на сто.

Изключвайки горивата, продажбите на дребно са нараснали с 0,4% - над очакванията в сравнение с прогнозата от 0,3 на сто. На годишна база пък ръстът достига 2,3% в сравнение с очакваните 2,4%.

Онлайн продажбите са се увеличили с 1,4 на сто на годишна база до рекордните 11,9% от всички продажби на дребно, изключвайки горивата.

Непосредствено след публикуването на данните британският паунд поевтинява леко спрямо зелените пари, смъквайки се с 0,08 на сто до 1,6378 долара.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:52 | 10.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още