IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Централната банка на Франция повиши прогнозата си за растежа на страната

Финансовата институция вече очаква ръст от 0,5% за последното тримесечие на годината

13:51 | 09.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Централната банка на Франция повиши прогнозата си за растежа на страната

Френската икономика ще набере скорост в края на 2013 г. и ще се разшири с 0,5% през финалните три месеца на годината, прогнозира Централната банка на Франция, предава Ройтерс.

Финансовата институция прави прогнозата на база увеличението в индустриалното производство и ревизира нагоре първоначалната си оценка за напредъка на икономиката от 0,4%. Статистическата служба на втората най-голяма икономика в Европа Insee прогнозира ръст от 0,4 на сто за четвъртото тримесечие.

Централната банка на Франция преформулира оценката си заради месечното проучване за състоянието на бизнес климата в страната. То показа, че активността в индустриалния сектор се е покачила с един пункт до 101 пункта.

Индексът отчита първо повишение от май 2011 г. насам благодарение на по-добрите очаквания на анкетираните мениджъри за поръчките на фармацевтични продукти, химически продукти, автомобили и хранителни стоки.

Правителството на президента Франсоа Оланд прогнозира, че френската икономика ще се разшири с поне 0,1% през 2013 г., след като страната излезе от рецесията в началото на годината.

Миналият месец пък агенцията за кредитен рейтинг Standard & Poor's понижи с една степен кредитната оценка на страната до АА заради съмненията, че политиките на Оланд ще въздействат на растежа на икономиката чак в средносрочен план.

Миналата седмица и Централната банка на Германия излезе с по-оптимистичка оценка за икономиката на страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:51 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още