IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Централните банки ще ангажират вниманието на инвеститорите

Пазарите очакват и данните за икономическия растеж на САЩ и Австралия

09:00 | 02.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Централните банки ще ангажират вниманието на инвеститорите

През първата седмица на декември инвеститорските погледи ще са насочени към решенията на четири от водещите банки по света. Европейската централна банка (ЕЦБ), Английската централна банка (АЦБ), Австралийската централна банка и Централната банка на Канада ще обявят своите основни лихвени проценти.

В понеделник Япония ще да публикува данните за капиталовите разходи – водещ индикатор за икономическото здраве.

Австралийските власти ще публикуват данните за одобрените разрешителни за строителство – водещ индикатор за бъдещата строителна дейност.

В Китай се очакват окончателните данни от PMI индекса, изготвен от HSBC.

Еврозоната ще представи ревизираните данни за производствения PMI индекс. Испания и Италия ще публикуват отделни изследвания по темата.

В САЩ председателят на Федералния резерв Бен Бернанке ще направи изявление в столицата Вашингтон.

Във вторник Австралия ще прави доклада за продажбите на дребно – водещата мярка на потребителските разходи, която съставлява по-голямата част от общата икономическа активност.

Централната банка на Австралия ще обяви основния си лихвен процент и ще публикува своя регулярен отчет за икономическите перспективи пред островната страна.

Великобритания ще представи доклада за продажбите на дребно. В еврозоната пък Испания ще публикува данните за промяната в броя на заетите.

В сряда Австралия ще представи данните за икономическия растеж през третото тримесечие.

Еврозоната ще публикува статистика за продажбите на дребно. Великобритания, Испания и Италия ще публикуват своите PMI индекси.

По-късно през деня САЩ и Канада ще представят данните за търговските си баланси – разликата между стойността на вноса и износа.

Централната банка на Канада ще обяви решението си за основния лихвен процент. В САЩ Института по управление на доставките ще представи PMI индекса за първата по сила икономика в света.

В четвъртък Австралия ще публикува данните за търговския си баланс.

АЦБ ще обяви основния лихвен процент. По-късно през деня ЕЦБ ще представи решението си за основната лихва. Новината ще бъде последвана от пресконференция на Марио Драги.

В САЩ се очаква преразгледаната оценка за икономическия растеж през третото тримесечие. Същевременно Министерството на труда ще публикува своя седмичен доклад за първоначалните молби за помощи при безработица.

В петък Швейцарската национална банка ще публикува данните за своите валутни резерви.

Германия ще представи статистика за фабричните поръчки.

По-късно през деня канадските власти ще представят данните за промяната в броя на заетите лица и равнището на безработица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:52 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още