IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

SAC Capital ще плати глоба от 1,8 млрд. долара заради валутни измами

Нарушителите са малка част от всичките 3 000 честни служители, обявиха от хедж фондът

10:30 | 05.11.13 г.
SAC Capital ще плати глоба от 1,8 млрд. долара заради валутни измами

Американският хедж фонд SAC Capital заяви, че "поема отговорност" за действията на "шепа" свои трейдъри, пише BBC News.

Компанията публикува изявление, в което определи нарушителите като "малка част" от всичките свои 3 000 честни служители.

В понеделник хедж фондът се призна за виновен по обвинение за валутни измами. Групата ще плати глоба от 1,8 млрд. долара за уреждане на обвиненията.

Основаната и ръководена от милиардера Стивън Коен SAC Capital също така се съгласи да се откаже от възможността да извършва инвестиционни консултации и да инвестира в чужди капитали.

Коен е една от най-влиятелните фигури в сферата на финансите в САЩ. Според класацията на Forbes със своите 9 млрд. долара милиардерът намира място сред първите 50 най-богати американци.

Повече за споразумението на SAC Capital с щатските власти и други корпоративни новини може да научите от материала на Blooomberg!

Остават броени дни до втората конференция за валутна търговия в България Forex Forum Investor.BG! Записването за събитието продължава, местата са ограничени!

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още