IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Френското индустриално производство отстъпи с 0,6% през юли

Резултатът изненада неприятно пазарните анализатори, които прогнозираха покачване от 0,5 на сто

11:17 | 10.09.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Френското индустриално производство отстъпи с 0,6% през юли

Индустриалното производство във Франция е разширило свиването си през юли за трети пореден месец, сочат публикуваните във вторник данни на Националния институт за статистика и икономически изследвания (INSEE).

Френското индустриалното производство се е понижило с 0,6% на месечна база през юли след отстъплението с 1,4% през предходния месец. Резултатът изненада неприятно повечето анкетирани от WBP Online анализатори, които прогнозираха ръст от 0,5% за периода.

Промишленото производство от своя страна е отстъпило с 0,7%, след като падна с 0,4% през юни. И тук очакванията пазарите бяха в съвсем друга посока – за покачване от 0,7 на сто.

Измерено на годишна база, индустриалното производство е отстъпило с 1,8% през седмия месец на годината. Промишлеността пък се е понижила с 2,5%.

Най-новите данни за производството във Франция не показват положителна промяна в дейността на сектора. Въпреки това сигнали за известно подобрение може да се търсят в изследването на Markit Economics.

Публикуваният по-рано през месеца независим доклад на изследователската компания показа, че индексът на активността в сферата на услугите се е повишил до 48,9 пункта през август спрямо 48,6 пункта месец по-рано. За сравнение анализаторите очакваха спад до 47,7 през осмия месец.

Друго изследване отчете, че френският брутен вътрешен продукт (БВП) е нараснал с 0,5 на сто през второто тримесечие след спадовете от по 0,2% в двете предходни тримесечия. Икономическата експанзия се оказа най-силната от първото тримесечие на 2011 г. насам.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:24 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още