IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на дребно на Острова са ускорили ръста през август

Очаква се още по-голямо повишение на обема на продажбите през септември

16:59 | 28.08.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Продажбите на дребно на Острова са ускорили ръста през август

Продажбите на дребно във Великобритания са ускорили ръста през август, сочат резултатите от проучване на Конфедерацията на британската промишленост сред 125 водещи търговци в страната. Организацията очаква през септември да има още по-силен ръст на продажбите на дребно, съобщава онлайн изданието wbponline.com.

Близо половината от анкетираните съобщават за ръст на продажбите спрямо предходната година, докато 22% отчитат спад. Делът на търговците, които съобщават за увеличение на продажбите, е най-висок от ноември 2011 г., посочват от организацията.

Заетостта в търговския сектор във Великобритания също продължава да нараства с бързи темпове. Търговците смятат, че през следващите месеци бизнес климатът в сектора ще се подобри.

Продажбите през летните месеци са били насърчени от по-топлото време, раждането на кралското бебе и различни спортни събития.

Най-облагодетелствани от тенденцията са търговците на облекло и хранителни стоки, посочват още от конфедерацията. Организацията обаче предупреждава, че потребителското доверие не се е оттласнало съвсем от дъното, тъй като все още не се отчита подобрение при доходите на домакинствата.

Данните на бизнес организацията дават първоначален поглед върху месечните продажби на дребно във Великобритания. Официалните данни за август националната статистика ще публикува на 19 септември.

Същевременно картината на юг от Острова не е толкова позитивна. В Италия продажбите на дребно през юни са записали спад от 0,2% спрямо май, сочат данните на италианския статистически институт. На годишна база понижението е още по-дълбоко – 3%.

Предстои в петък италианската статистика да публикува данните за безработицата в страната през юли. Очакванията са за леко увеличение до 12,2% от 12,1%, колкото беше нивото й през юни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още