IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доларът се търгува разнопосочно спрямо основните валути

Зелените пари се търгуват близо до 6-седмичен връх спрямо йената

13:38 | 09.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Доларът се търгува разнопосочно спрямо основните валути

Доларът се търгува разнопосочно спрямо останалите основни валути във вторник. Въпреки това очакванията, че Федералния резерв ще намали програмата си за изкупуване на активи до края на годината подчертават позитивните нагласи на инвеститорите към зелените пари.

Доларът се търгува близо до 6-седмичен връх спрямо йената по време на сутрешната търговия в Европа, като USD/JPY е нагоре с 0,23 на сто до 101,20.

Данните от миналата седмица показаха, че икономиката на САЩ е добавила повече от очакваното работни места през юни, подчертавайки мненията на експерти, че възстановяването на пазара е на прав път.

Председателят на Фед Бен Бернанке заяви през изминалия месец, че централната банка може да започне поетапно намаляване на 85-милиардната си месечна програма за изкупуване на облигации до края на 2013 г., ако щатската икономика оправдае очакванията.

Еврото се котира почти без промяна спрямо долара, като EUR/USD отбелязва слаб растеж от 0,04% до 1,2875.

Единната европейска валута намери известна подкрепа, след като стана ясно, че Гърция е постигнала договорка с кредиторите за следващия транш от финансовата помощ.

Перспективата за единната валута остава крехка, след като президентът на Европейската централна банка Марио Драги потвърди в понеделник, че лихвите ще останат на сегашните или по-ниски нива за продължителен период от време.

Доларът се изкачи до сесиен връх спрямо паунда, като GBP/USD е надолу с 0,40 на сто до 1,4890. Официалните данни показаха, че британското промишлено производство се е понижило неочаквано през май, замъглявайки перспективите пред националната икономика.

Британското промишленото производство се е понижило с 0,8% през май в сравнение с очакванията за ръст от 0,3%. Индустриалното производство от своя страна е останало без промяна след очакванията за покачване с 0,2 на сто.

Отделен доклад показа, че търговският дефицит на страната се е увеличил до 8,49 млрд. лири през май спрямо 8,43 млрд. през април. Водещите икономисти прогнозираха резултат от 8,47 млрд. лири.

Доларът се котира с ръст спрямо швейцарския франк, като USD/CHF нараства с 0,30% до 0,9663.

В Швейцария официалните данни показаха, че продажбите на дребно са нараснали с годишен темп от 1,8% през май, което е спад след резкия растеж от 3,1% през април. Експертите очакваха ръст от 1,9 на сто за петия месец на годината.

Зелените пари се търгуват с понижения спрямо своите австралийски, новозеландски и канадски съименници. „Австралиецът“ печели 0,35% до 0,9162. „Кивито“ е нагоре с 0,71% до 0,7854, докато двойката USD/CAD губи 0,12% до 1,0545.

По-рано вторник стана ясно, че годишният темп на инфлацията на потребителските цени в Китай е нараснал повече от очакванията през юни.

Доларовият индекс, който следи представянето на зелените пари спрямо кошница от шест други валути, се придвижва нагоре с 0,04% до 84,47 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:08 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още