IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Потребителското доверие в еврозоната се е повишило неочаквано

Анализаторите очакваха индексът да се понижи заради политическата парализа в Италия и опасността от повишаване на безработицата

20:00 | 22.04.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p lang="bg-BG" style="margin-bottom: 0cm">
	Printemps мол в Париж. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Printemps мол в Париж. Снимка: Ройтерс

Потребителското доверие в еврозоната изненадващо се е повишило през април, сочат оповестени днес данни, цитирани от ДПА.

Европейската комисия съобщи, че внимателно следеният показател, който измерва настроенията сред домакинствата, се е повишил до минус 22,3 пункта този месец спрямо минус 23,5 пункта през март.

Анализаторите очакваха индексът да се понижи до минус 24 пункта на фона на новата вълна от безпокойство, обхванала 17-те страни от еврозоната.

Сред тревогите на европейците остават политическата парализа в Италия и опасността от повишаване на безработицата в резултат на дългата рецесия в засегнатата от дълговата криза еврозона.

Европейската комисия отбелязва, че потребителското доверие в 27-те страни от ЕС също отчита подобрение от минус 21,6 пункта през март на минус 20,4 пункта през април.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:45 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
ale1
преди 11 години
Потребителското доверие в еврозоната се е повишило неочаквано====================================================Анализаторите очакваXA индексът да се понижи заради политическата парализа в Италия и опасността от повишаване на безработицата......................................................ах тези изненадани анализатори , които очакваХА ...и бяха Изненадани от Неочаквано повишение на доверието ;) ;)Ами то за това е "Доверието" за да изненадва "доверчивите и неподготвените" !Доверието е първи братовчед на НЕдоверието ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още