IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Секторът на услугите в САЩ продължава да се разширява

Отчита се подобрение при новите поръчки, но и лек спад на заетостта

17:38 | 05.03.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Секторът на услугите в САЩ продължава да се разширява

Секторът на услугите в САЩ е нараснал с по-бърз от очакваното темп през февруари, като се е разширил за 39-ти пореден месец, сочат данни на Института за управление на доставките (Institute for Supply Management – ISM), цитирани от MarketWatch.

Индексът е нараснал до 56 пункта през февруари от 55,2 пункта през януари, докато икономисти очакваха индикаторът да остане без изменение. Стойностите над 50 означават, че секторът се разширява.

Общо 13 от 18-те наблюдавани от ISM индустрии отчитат ръстове през последния месец. За сравнение, през януари само при 8 бяха отчетени повишения.

Подиндексът на института за новите поръчки в сектора е нараснал с 3,8 пункта до 58,2 пункта, но този за заетостта се е понижил с 0,3 пункта до 57,2 пункта.

При поръчките за износ е отчетено повишение на съответния подиндекс до 60,5 пункта, което е най-високо ниво от май 2007 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:31 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още