IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първоначалните молби за помощи за безработни в САЩ нараснаха над очакванията

Все пак показателят насочва към стабилно подобрение на условията на пазара на труда

16:48 | 21.02.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Първоначалните молби за помощи за безработни в САЩ нараснаха над очакванията

Броят на американците, подали първоначални молби за помощи за безработни през миналата седмица, нарасна над очакванията, но се задържа на нива, насочващи към стабилно подобрение на условията на пазара на труда, съобщи Ройтерс, като се позова на данни на американското министерство на труда.

Молбите са нараснали с 20 000 до сезонно изгладените 362 000, като данните за предходната седмица бяха коригирани в посока на повишение с 1 000 молби в сравнение с първоначално обявените. Икономисти, анкетирани от Ройтерс, очакваха молбите да нараснат до само 355 000.

С увеличението от миналата седмица първоначалните молби за помощи за безработни почти достигнаха горния край на диапазона, в който се движат числата по този показател от началото на годината.

Снежната буря, връхлетяла източното крайбрежие на САЩ през първата седмица на февруари, може и да е оказала влияние върху спада на молбите през седмицата, приключила на 10 февруари, което да се отразява и в ръста им през миналата седмица.

Анализатор на министерството на труда пък посочи, че данните за Калифорния и Вирджиния са представени чрез експертни оценки, както и тези за Хавайските острови и федералният окръг Колумбия.

Показателят за последните 4 седмици, смятан от мнозина анализатори за по-добър индикатор за тенденциите на пазара на труда, е нараснал с 8 000 молби до 360 750 молби.

Броят на хората, които продължават да получават помощи за безработни по редовните държавни програми след първата седмица, е нараснал с 11 000 до 3,15 млн. души през седмицата, приключила на 10 февруари. От края на декември показателят не отчита значителни промени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още