IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бизнес доверието в Германия с ръст за втори пореден месец

Еврото продължава да поскъпва и вече е на най-високото си ниво от април

14:01 | 19.12.12 г. 3
Автор - снимка
Създател
Бизнес доверието в Германия с ръст за втори пореден месец

Доверието в икономиката сред германския бизнес е нараснало за втори пореден месец през декември. Това дава надежди, че Германия ще може да подкрепи излизането на еврозоната от рецесията през 2013 година, пише Bloomberg.

Индексът на бизнес доверието, изготвян ежемесечно от института Ifo, се е повишил до 102,4 пункта, след като за ноември показателят бе 101,4 пункта. През октомври пък бе записано най-ниското ниво за последните две и половина години.

Предварителните очаквания на анализаторите бяха за по-умерено повишение – до 102 пункта.

След новината еврото продължи да поскъпва спрямо долара, достигайки най-високото си ниво от края на април насам. Единната валута повишава стойността си с 0,35 на сто днес до 1,3275 EUR/USD.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:35 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
nobel
преди 11 години
Както би казал героят от един популярен на времето сериал : съмнявам се аз. Съмнявам се, че точно това е повлияло решаващо във възхода на еврото. Напоследък пазарите все по-слабо се влияят от оценките на рейтинговите агенции или от изказванията на политици или финансисти, които по-рано чакахме с месеци. Сега даже Меркел, Бернанке и Драги да се съберат на едно място за да дадат важни разяснения надали биха могли да обърнат тренда, в каквато и посока да е той. По скоро причината или причините (може да не е само една), е някъде другаде, така че - дерзайте млади хора. Мислете.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още