IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Еврото продължава да поскъпва, петролът с двуседмичен връх

В основата на оптимизма стоят надежди, че сделката за американския бюджет е близо, коeто подхранва рисковите апетити

09:53 | 19.12.12 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Еврото продължава да поскъпва, петролът с двуседмичен връх

Еврото продължава да привлича интереса на инвеститорите, като тази сутрин бе достигната най-високата стойност срещу долара от 1 май насам. Основна причина за това са надеждите за сделка за американския бюджет, които подхранват рисковите апетити, пише ForexPros.

Единната валута напредна до 1,3256 EUR/USD днес, което е поскъпване с около 0,2 на сто спрямо вчера. Като най-близка подкрепа се оформя дъното от вчера – 1,3155 EUR/USD, а по-сериозна съпротива се очаква около върха от 3 април при 1,3366 EUR/USD.

Еврото се доближава до16-месечен връх срещу йената, поскъпвайки с 0,2 на сто до 11,54 EUR/JPY.

По-рисковите настроения подкрепят и пазарите на акции. Вчера сесията на Wall Street донесе ръстове на основните индекси, а днес зелената вълна се пренесе и в Азия.

Петролът също напредва, като в САЩ вчера бе достигнат двуседмичен връх при 87,93 долара за барел след поскъпване от 0,8 на сто за деня. В Лондон петролът сорт брент днес се търгува с минимален ръст от 0,05 на сто спрямо вчера до 108,88 долара за барел, което е най-високото ниво от 4 декември насам.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:29 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
nobel
преди 11 години
Вече имаме и по-прясна информация. Еврото е поскъпнало до 1.3299 около 15 часа. На какво ли се дължи това? Не вярвам да е от това, че няколко държави са продали облигации за няколко милиарда, каквито бяха коментарите вчера. Но понеже тези дни златото се срути дори повече, отколкото се вдигна еврото, може ли да ви предложа една еретична теория. Някой някъде продава злато срещу евро, и то в големи количества. Зная, че звучи невероятно, но обяснява всичко. Еврото поскъпва спрямо долара, защото количеството му на пазара намалява, а златото се срутва, защото някой продава много. Помислете върху тази възможност, колкото и да изглежда невероятно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
trade2win
преди 11 години
Да, апетитът за покупки на този етап наистина е доста рисков, защото поскъпването може да приключи и още в началото на следващата година. Може да се задържи и малко по-дълго, но ГОЛЯМОТО БАУ предстои.http://trade2win.blog.bg/biznes/2012/11/22/posledniiat-napyn-veche-e-nastal.1023092
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още