IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

САЩ отчетоха първа дефлация от половин година насам

Потребителските цени през ноември са се понижили с 0,3% спрямо октомври, след като горивата са поевтинели със 7,4%

16:23 | 14.12.12 г. 1
Автор - снимка
Редактор
САЩ отчетоха първа дефлация от половин година насам

Потребителските цени в САЩ са регистрирали спад през ноември за първи път от 6 месеца, сочат данни на американското трудово министерство, цитирани от Ройтерс.

Индексът на потребителските цени в страната се е понижил с 0,3% през миналия месец заради резкия спад на цените на горивата. Икономисти, анкетирани от информационната агенция, очакваха инфлацията в Щатите през ноември да бъде 0,2%.

Основната инфлация, която не отразява цените на храните и енергията, се е забавила до 0,1% през ноември, след като през октомври бе 0,2 на сто.

Цените на храните са се покачили с 0,2% през миналия месец, сочи още статистиката. Горивата в САЩ са поевтинели със 7,4% през ноември, което е най-голям спад на цените от декември 2008 г., отбелязват от министерството.

Инфлацията в страната за 12-те месеца до края на ноември е била 1,8%, което е най-слабият й темп от август насам. За същия период основната инфлация е била 1,9%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:10 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Гари
преди 11 години
А така. Значи можем да печатаме долари смело.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още