IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Еврото се разменя за над 1,31 долара за пръв път от май

Нестандартните политики ще продължат да нанасят удари на долара, вероятно в продължение на много месеци, коментира анализатор

16:37 | 14.09.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Еврото се разменя за над 1,31 долара за пръв път от май

Еврото продължава да поскъпва спрямо сериозно отслабващия щатски долар, след като вчера американският Федерален резерв обяви, че ще предприеме трети кръг на вливане на ликвидност в опит да стимулира икономиката на страната, съобщи MarketWatch.

Допълнителните стимули се разглеждат като негатив за щатския долар, тъй като увеличават паричната маса в обращение и подкрепят риск апетита, изтегляйки се от валутите, смятани за сигурни убежища.

Обменният курс достигна 1,3121 долара за евро, надхвърляйки 1,31 долара за пръв път от май, след като вчера в късната търговия в Северна Америка за едно евро се предлагаха 1,2992 долара.

Впоследствие доларът компенсира донякъде отслабването си, поскъпвайки до 1,3097 за евро.

„Живеем в нестандартно време, с изключителни банкови политики, които ще подкрепят риска и ще нанасят удари на долара вероятно в многомесечна перспектива“, заяви Алън Ръскин, стратег в нюйоркския филиал на Deutsche Bank.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:11 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още