IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индустриалното производство на Острова неочаквано се възстанови

Облекчаването на спада във Великобритания е окуражаващ, коментира анализатор

22:05 | 03.09.12 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Спадът на производството във Великобритания през миналия месец неочаквано беше омекотен от силното вътрешно търсене, съобщава BBC.

През август индексът на мениджърските поръчки на Markit/CIPS във Великобритания се повиши до четири месечен пик от 49,5 пункта от ревизираните в отрицателна посока 45,2 пункта през юли.

Тъй като стойността на индекса е под 50 пункта, това означава, че секторът все още се свива.

За разлика от Великобритания данните за Китай и еврозоната показват, че през август производството се е свило още по-силно и в двата региона.

В еврозоната производството спада за 13-ти пореден месец, докато в Китай производствената активност се понижи до 9-месечно дъно. Това подсилва страховете, че втората по големина икономика в света се забавя по-бързо от очакваното.

Във Великобритания индустриалните поръчки все още намаляват, но положителната корекция на индекса е най-силната от 1992 г., когато за първи път е отчетена подобна статистика.

„Облекчаването на спада във Великобритания е окуражаващ“, казва Роб Добсън, икономист на Markit.

Въпреки това той допълва, че търсенето на стоки все още е много „колебливо“, за да гарантира устойчиво възстановяване в сектора.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още