IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Молбите за помощи при безработица в САЩ се увеличават за втора поредна седмица

Възстановяването на трудовия пазар все още е крайно анемично и едва ли ще се ускори на този етап, коментира анализатор

17:19 | 23.08.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Броят на американците, подали първоначални молби за помощи за безработица през последната седмица, се е увеличил до рекордни за последния месец нива и това не говори добре за състоянието на трудовия пазар в САЩ, пише Bloomberg.

За периода до края на 18 август новоподадените молби за помощи за безработица са се увеличили с 4 хил. до 372 хил., съобщава щатското министерство на труда.

Средната прогноза на икономисти, участвали в проучване на Bloomberg, беше, че броят им ще достигне 365 хил. Среднената стойност на показателя за последните 4 седмици, която е по-слабо волатилна, се повишава до 368 хил.

Възстановяването на трудовия пазар все още е крайно анемично и едва ли ще се ускори на този етап, коментира Йелена Шулятиева, икономист на BNP Paribas в Ню Йорк.

Министерството на труда във Вашингтон ревизира данните си за предходната седмица до 368 хил. от първоначално отчетените 366 хил. молби.

Миналия месец работодателите в САЩ наеха 163 хил. нови служители – най-сериозният ръст на заетостта от февруари. По последни данни обаче безработицата в страната се е увеличила до 8,3%, което е 5-месечен връх. 

Безработицата в САЩ е над 8% от февруари 2009 г. - най-продължителният период с подобни стойности от края на Втората световна война насам.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:38 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още