IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Потребителското доверие в САЩ се повиши до 3-месечен максимум през август

Опасенията за нарастващите цени на храните са се отразили на краткосрочните и дългосрочните очаквания за инфлацията

17:55 | 17.08.12 г.
Потребителското доверие в САЩ се повиши до 3-месечен максимум през август

Потребителското доверие в САЩ е нараснало до тримесечен максимум през август заради разпродажбите и ниските лихви по ипотеките, показват предварителните резултати от проучването на Thomson Reuters/University of Michigan, цитирани от CNBC.

Индексът на потребителското доверие е достигнал 73,6 пункта през август, което е най-високото му ниво от май насам, докато икономисти очакваха той да остане почти без промяна спрямо юни.

Ръководителят на проучването Ричард Къртин отбелязва, че темповете на растеж на потребителските разходи на американците вероятно ще се увеличат спрямо второто тримесечие, когато беше регистрирано затишие в потреблението.

По думите му обаче повишението на потребителските разходи ще продължи да бъде в рамките на 2 процента до края на първото тримесечие на 2013 г.

Опасенията за нарастващите цени на храните са се отразили на краткосрочните и дългосрочните очаквания за инфлацията, показват още данните.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:17 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още