IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Бизнес доверието в Германия с изненадващо силен спад през юли

Индексът е спаднал до най-ниското си ниво за последните повече от две години

11:57 | 25.07.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Бизнес доверието в Германия с изненадващо силен спад през юли

Бизнес доверието в Германия е отбелязало изненадващо голям спад през юли, като е паднало до най-ниското си ниво за последните повече от две години.

Като основна причина за това се сочи влошаването на дълговата криза, което застрашава икономическите перспективи и резултатите на компаниите, пише Bloomberg.

Индексът на бизнес доверието, изготвян от немския институт Ifo, се е свил до 103,3 пункта през юли, след като месец по-рано бе на ниво 105,2 пункта. Отчетената стойност е най-ниската от март 2010 година, а понижението е трето поредно.

Предварителните очаквания на анализаторите бяха за ниво на бизнес доверието от 104,5 пункта, допълва Bloomberg.

Другият важен индекс, разработван от Ifo – този на текущите условия, също отчита спад. След като през юни стойността му е била 113,9 пункта, за юни са измерени 111,6 пункта. Индексът на нагласите сред мениджърите пък се е свил от 97,2 до 95,6 пункта.

Днес на валутните пазари търговията е доста волатилна, като еврото успя да прекъсне понижението си от вчера и да навакса част от изгубеното.

След като в ранните часове на деня единната валута се търгуваше на ниво 1,2060 долара за евро, към 11:45 часа българско време едно евро се разменя за 1,2121 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:05 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още