IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Повече американци от очакваното са поискали помощи за безработица

През миналата седмица молбите за обезщетения са намалели едва с 2 хил. до 386 хил.

16:53 | 19.04.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Повече американци от очакваното са поискали помощи за безработица

Повече американци, отколкото се очакваше, са подали молби за помощи при безработица през миналата седмица, предаде Bloomberg.

Заявленията за обезщетения, подадени през миналата седмица, са намалели с 2 хил. до 386 хил., докато анализатори очакваха молбите да намалеят до 370 хил.

Ревизирани нагоре са и данните на трудовото министерство на САЩ за предходната седмица. Тогава са били подадени 388 хил. искания за обезщетения при безработица, а не 380 хил., каквито бяха предварителните оценки.

Ревизията е по-сериозна от обичайното, затова и правителството ще се опита да открие дали няма конкретна причина за това, посочи говорител на американското трудово министерство.

Междувременно икономисти изразиха опасенията си, че възстановяването на американския трудов пазар, което се наблюдаваше от няколко месеца, вероятно не е толкова устойчиво, колкото се смяташе.

Статистиката сочи, че са се увеличили и трайно безработните в САЩ. За седмицата до 7-и април броят им е нараснал с 26 хил. души до 3,3 млн. души.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:30 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още