IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на дребно в САЩ надхвърлиха очакванията

Изглежда, че по-високите цени на горивата не са се отразили на доверието на потребителите

18:13 | 16.04.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Продажбите на дребно в САЩ надхвърлиха очакванията

Продажбите на дребно в САЩ през март надхвърлиха очакванията на анализаторите – признак, че потребителската активност вероятно успява да неутрализира негативния ефект от скока на цената на петрола, пише Bloomberg.

Нарастването от 0,8% е почти 3 пъти по-голямо от очакваното и следва 1% ръст през февруари.

Средната прогноза на 81 икономисти, участвали в проучване на Bloomberg, беше за ръст от 0,3%.

„Изглежда, че по-високите цени на горивата не са се отразили на доверието на потребителите и потреблението като цяло“, казва Джеръми Лоусън, икономист на BNP Paribas в Ню Йорк.

„Това е достатъчно за генериране на стабилен икономически растеж. Състоянието на пазара на труда също се подобрява и това се отразява добре на производителността“, допълва той.

През април производството в региона на Ню Йорк е нараснало с най-бавния си темп за последните 5 месеца, разкрива друг доклад, данните от който също бяха публикувани днес.

Този месец общият икономически индекс на Федералния резерв (Фед) в Ню Йорк се е понижил до 6,6 пункта - под най-песимистичната прогноза на анализаторите от 20,2 пункта през март.

Когато стойностите на Empire State Index за Ню Йорк, Ню Джърси и Южен Кънектикът са положителни, това означава, че производствената активност в региона нараства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:52 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още