IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръст на индустриалното производство в Южна Корея и Япония

Кризата в Европа, която е ключов пазар за азиатските стоки, изглежда е преминала критичната си точка, коментира анализатор

10:22 | 29.02.12 г.
Ръст на индустриалното производство в Южна Корея и Япония

Южна Корея и Япония обявиха, че промишленото им производство е нараснало през януари на месечна база, намалявайки опасенията за забавяне в икономиките си, съобщи ВВС.

Ръстът в Южна Корея е от 3,3%, докато в Япония производството е нараснало с 2% начело с автомобилния бранш и електрониката, които продължават да се възстановяват от наводненията в Тайланд.

Данните успокоиха и страховете, че търсенето от еврозоната, която е ключов пазар за азиатските стоки, може да бъде засегнато от дълговата криза.

„Мисля, че напрежението намалява“, заяви Хван На-Юн от Taurus Investment & Securitie в Сеул. „Изглежда, че кризата в Европа премина критичната си точка и последиците, макар че все още достигат до реалната икономика, хвърлят все по-малка сянка върху фондовите пазари“, добави той.

Според Такуджи Окубо от токийския филиал на Societe Generale японските автопроизводители напълно са се възстановили от земетресението през март миналата година и вече произвеждат допълнителни количества, за да компенсират пропуснатата продукция през 2011 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:44 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още