IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Поръчките на дълготрайни стоки в САЩ с най-голям спад от три години

Потребителското доверие пък е достигнало най-високо ниво за последната година

18:40 | 28.02.12 г.
Автор - снимка
Създател
Поръчките на дълготрайни стоки в САЩ с най-голям спад от три години

Индексът на поръчките на стоки с дълготрайна употреба в САЩ е регистрирал силен ръст през януари. Най-значително е свиването на поръчките от страна на самолетните компани както и при търсенето на бизнес оборудване, пише Bloomberg.

Поръчките на стоки за употреба от поне три години са се свили с 4% през януари, което не се е случвало от поне три години. Предварителните очаквания бяха далеч по-оптимистични – за понижение от 1 на сто.

Според анализатори за свиването на поръчките е изиграло изтичането на програма за данъчни облекчения върху покупките на оборудване.

Търсенето на транспортно оборудване се е понижило с 6,1 на сто, като при гражданската авиация има свиване от цели 19 на сто. При автомобилите и автомобилните части има повишение от 0,9 на сто.

При машините има спад от 10,4 на сто, което не се е случвало през последните три години.

Днес стана ясно още, че потребителското доверие в САЩ е нараснало през февруари и е достигната най-високата стойност за последната година. Индексът на Conference Board е нараснал до 70,8 пункта от 61,5 пункта за януари.

Предварителните очаквания на анализаторите бяха за стойност на индекса от 63 пункта.

След данните доларът отново пое надолу, след като по-рано през деня отстъпваше на еврото. Към 18:40 часа двете валути се разменят на ниво 1,3460 долара за евро.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:15 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още