IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новите молби за помощи за безработица в САЩ остават на 4-годишно дъно

Възстановяването, което наблюдаваме през последните няколко месеца продължава, коментира икономист

16:52 | 23.02.12 г.
Автор - снимка
Създател
Новите молби за помощи за безработица в САЩ остават на 4-годишно дъно

Броят на американците, които са подали първоначални молби за помощи за безработица през изминалата седмица остава на 4-годишно дъно – поредно доказателство за възстановяването на пазара на труда в САЩ, пише Bloomberg.

През седмицата до 18 февруари молбите за помощи за безработица са останали без промяна на на ниво от 351 хил. - най-ниското от март 2008 г., разкриват данни на щатското министерство на заетостта.

За четвърта поредна седмица данните за безработицата се оказват по-добри от очакваните. Анализатори, участвали в проучване на Bloomberg прогнозираха, че молбите ще се увеличат до 355 хил.

Броят на хората получаващи помощи за безработни пък е достигнал най-ниското ниво от август 2008 г.

По-малкото уволнения са знак, че оптимизмът на компаниите за състоянието на най-голямата икономика в света вероятно расте. Спадът на молбите за помощи за безработица вещае и повишена активност при наемането на нови служители, което от своя страна ще подкрепи потребителското доверие и потреблението като цяло.

"Възстановяването, което наблюдаваме през последните няколко месеца продължава“, коментира Гай Бъргър, икономист на RBS Securities в Стамфорд, Къненктикът. „Февруари изглежда поредният добър месец за заетостта“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:51 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още