IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индустриалното производство в САЩ без промяна през януари

Спадът в добивния и комуналния сектори компенсира ръста в промишленото производство, констатира Федералният резерв

18:11 | 15.02.12 г.
Индустриалното производство в САЩ без промяна през януари

Индустриалното производство в САЩ неочаквано остана без промяна през януари, след като спадът в добивния и комуналния сектори компенсира ръста в промишленото производство, сочи съобщение на американския Федерален резерв, цитирано от Ройтерс.

Ръстът за декември обаче бе коригиран до 1% от обявените 0,4%, подчертавайки силния икономически фундамент на страната. Икономисти, анкетирани от Ройтерс, очакваха ръст от 0,7% през януари.

Необичайно топлата зима доведе до свиване на производството в комуналния сектор с 2,5% след спад от 2,4% през декември, а в добивния сектор забавянето е от 1,8% след ръст от 0,9% през предходния месец.

Промишленото производство е нараснало с 0,7%, след като данните за декември бяха коригирани в посока на повишение до ръст от 1,5% от обявени 0,9%. Производството на моторни превозни средства е скочило с 6,8% при ръст от 3,8% през декември.

Степента на използване на производствения капацитет през януари се е понижила до 78,5% от 78,6% през предходния месец и остава с 1,8 процентни пункта под средната си стойност за последните 40 години. В промишленото производство показателят регистрира ръст до 77%.

Други данни от деня на Фед показаха, че промишленото производство в региона на Ню Йорк е отчело рекорден ръст през февруари от 20 месеца насам.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още