IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Европейската централна банка остава в режим на изчакване

Лихвата в еврозоната се запазва рекордно ниска, не се предвиждат нови кредитни стимули

15:19 | 09.02.12 г.
Автор - снимка
Създател
Европейската централна банка остава в режим на изчакване

Европейската централна банка не изненада пазарите и остана в режим на изчакване за по-ясни сигнали от икономиката на еврозоната преди да промени политиката си, пише Ройтерс.

На днешната си редовна среща ръководителите на институцията оставиха лихвения процент в еврозоната без промяна на ниво от 1 на сто. Процентът, изплащан по депозитите при институцията лихвата остава 0,25 на сто.

По-късно днес се очаква пресконференция на ръководителя на ЕЦБ Марио Драги, от която се очакват повече подробности за бъдещите действия на централната банка.

Решението на ЕЦБ за момента не се отразява на търговията с еврото. След като вчера единната валута постигна двумесечен връх срещу долара над 1,33 EUR/USD, днес зелените пари напредват до 1,3250.

По-рано днес Английската централна банка обяви решение за запазване на лихвения процент на Острова без промяна. Новината бе решението за увеличаване на програмата за изкупуване на активи от централната банка с още 50 млрд. лири.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:53 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още