IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Секторът на услугите в САЩ с най-силен ръст от близо година

Щатското министерство на икономиката обяви, че през декември новите фабрични поръчки в страната са нараснали за втори пореден месец

18:59 | 03.02.12 г.
Автор - снимка
Създател
Секторът на услугите в САЩ с най-силен ръст от близо година

Темпът на растеж в сектора на услугите в САЩ неочаквано се повиши през януари до най-високото си ниви от близо 12 месеца, сочат данните от доклад, публикуван в петък, съобщава CNBC.

Щатският институт за управление на доставките (ISM) обяви, че през изминалия месец индексът, проследяващ сектора на услугите е нараснал до 56,8 пункта от ревизираните 53 пункта през декември.

Индексът на ISM е на най-високото си ниво от февруари 2011 г.

Икономисти, участвали в проучване на Ройтерс, очакваха индексът да се задържи на 53 пункта. Стойности над 50 пункта означават, че растежът в сектора е положителен.

Друг доклад, публикуван в петък разкрива, че през декември новите фабрични поръчки в САЩ са нараснали за втори пореден месец.

Щатското министерство на икономиката обяви, че в края на 2011 г. фабричните поръчки в САЩ са нараснали с 1,1% - малко под прогнозирания от икономистите ръст от 1,5%.

През ноември ръстът на фабричните поръчки беше ревизиран до 2,2% от първоначално отчетените 1,8%. През 2011 г. фабричните поръчки в САЩ са нараснали с 12,1% след ръст от 12,9% през 2010 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:23 | 28.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още