IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Потребителското доверие в Германия на 10-месечен връх

Походът на еврото продължава, единната валута стигна 1,3156 EUR/USD

11:59 | 26.01.12 г.
Автор - снимка
Създател
Потребителското доверие в Германия на 10-месечен връх

Потребителското доверие в Германия неочаквано е скочило до 10-месечен връх. Това е поредният сигнал, че потреблението може да окаже подкрепа на най-голямата икономика в Европа в условията на неясното бъдеще на еврозоната, пише Ройтерс.

За февруари института GfK отчита стойност на индекса на потребителското доверие от 5,9 пункта, като е постигнато повишение на показателя за пети пореден месец. Последният случай на подобно ниво е бил през април 2011 година.

Предварителните очаквания на анализаторите бяха за стойност на индекса от 5,6 пункта.

Най-важният сигнал според авторите на изследването е това, че доверието, изгубено по време на кризата, е възстановено. Сега на дневен ред са адекватните и устойчиви политически решения, за да може отново да се трупат положителни нагласи, посочват от GfK.

Днес еврото продължава похода си срещу долара, повишавайки стойността си до 1,3156 EUR/USD. Поскъпването на единната валута продължава вече осма поредна сесия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:31 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още