IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доверието на германските инвеститори неочаквано се повиши

Въпреки първото от 10 месеца насам повишение анализаторите прогнозират, че през идните месеци доверието на инвеститорите ще продължи да се понижава

14:08 | 13.12.11 г.
Автор - снимка
Създател
Доверието на германските инвеститори неочаквано се повиши

Доверието на германските инвеститори неочаквано се повиши за първи път от 10 месеца през декември – знак, че най-голямата икономика в Европа се отърсва от кризата, съобщава Bloomberg.

ZEW Center за икономически изследвания в Манхайм обяви, че индексът за очакванията на инвеститорите и анализаторите, който има за цел да предвиди икономическото развитие през следващите 6 месеца, през декември се е повишил до минус 53,8 пункта от минус 55,2 през ноември - най-ниското за последните 3 години ниво. Икономисти, участвали в проучване на Bloomberg прогнозираха спад до минус 55,8 пункта.

Германското индустриално производство нарасна с повече от очакваното през октомври, промишлените поръчки се възстановиха през ноември, докато безработицата през същия месец отбеляза спад, след като търсенето на германски стоки на развиващите се пазари успя да компенсира спада на продажбите в Европа. 

Въпреки това, докато европейските правителства се опитват да овладеят дълговата криза, а еврозоната е все по-близо до рецесията, през следващите месеци песимизмът може отново да завладее инвеститорите.

„Дълговата криза все още не е решена и това може да не се случи още известно време“, казва Карстен Клуде, инвестиционен директор на M.M. Warburg & Co. в Хамбург. През идните месеци доверието на германските инвеститори „вероятно ще продължи да се понижава“, допълва той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:19 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още