IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бюджетният дефицит на Гърция нараснал с 11% за първите десет месеца на годината

В данните на финансовото министерство на страната обаче не са включени разходите на местните власти и на социалното осигуряване

21:18 | 16.11.11 г.
Бюджетният дефицит на Гърция  нараснал с 11% за първите десет месеца на годината

Гръцкият бюджетен дефицит е продължил да расте и през октомври, въпреки предприетите от правителството мерки, съобщи Ройтерс.

Данни на министерството на финансите в Атина показват, че през първите десет месеца на годината спрямо аналогичния период на миналата година дупката в хазната на страната се е увеличила с 11% до 20,10 млрд. евро.

Статистиката обаче отразява само дефицитът на държавния бюджет. В данните не са включени разходите на местните власти и на социалното осигуряване.

Гърция не успява да посрещне поставените от нейните партньори и кредитори фискални цели, коментира агенцията.

Увеличението на данъците и въведените нови налози засега се провалят в основната си цел – увеличаването на приходите в хазната.

Освен това, актуалните икономически прогнози сочат, че през 2011 г. брутният вътрешен продукт на Гърция ще се свие с 5,5%, което ще бъде четвърта поредна година на икономически спад за страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:36 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още