IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на дребно в САЩ през октомври се повишиха над очакваното

Увеличението е с 0,5% на месечна база при очаквания за 0,3%, а на годишна база продажбите нарастват със 7,2%

17:45 | 15.11.11 г.
Продажбите на дребно в САЩ през октомври се повишиха над очакваното

В друго съобщение на американското министерство на труда се посочва, че същинската изходяща производствена инфлация, която не включва волатилните цени на хранителните стоки и горивата, е останала на нивото от септември за първи път от 11 месеца.

Производственте цени са се понижили с 0,3% през октомври, след като през септември забавиха ръст до 0,8%, като понижените цени на енергоносителите са с основна заслуга за регистрирания спад.

На годишна база през октомври общата производствена инфлация е достигнала 5,9%, като очакванията на анализаторите бяха за свиване от 0,1% на месечна база и достигане на ниво от 6,3% на годишна база.

Цената на едро на природния газ се е понижила с 2,4%, докато тази на горивата за отопление е паднала с 6%, което е максимален показател за последната година. Цените на хранителните стоки са нараснали с 0,1% след 4 месеца на доста по-сериозен ръст.

Производственият индекс на щата Ню Йорк е нараснал през ноември, прекъсвайки серия от 5 поредни месеца на свиване, като перспективата за следващите месеци е за стабилизиране, се посочва в съобщение на подразделението на американския Федерален резерв в града.

Общият бизнес индекс Empire State на подразделението на Фед в Ню Йорк е нараснал до 0,61 пункта в сравнение с -8,48 пункта през октомври. Това е и първи месец на положителна територия за индекса от май тази година. Анализатори, анкетирани от Ройтерс, очакваха ръст до -2,1 пункта.

Индексът на новите поръчки обаче се е понижил до -2,07 пункта от 0,16 пункта, докато този за запасите е спаднал до -12,2 пункта от -8,99 пункта.

Данните за безработицата са смесени, като индексът за броя на безработните се е понижил до -3,66 пункта от 3,37 пункта през октомври, а индексът за средната продължителност на работната седмица е нараснал до 2,44 пункта от -4,49 пункта.

Индексът на условията за бизнес за следващите 6 месеца е скочил до 39,02 пункта през ноември от 6,74 пункта през октомври.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още