IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бъдещето на лихвите в САЩ и еврозоната ще приковат вниманието тази седмица

Срещата на Г-20, събитията в еврозоната и данните за безработицата в САЩ са другите фактори, които ще движат пазарните настроения

11:24 | 31.10.11 г.
Бъдещето на лихвите в САЩ и еврозоната ще приковат вниманието тази седмица

В сряда по обед ще бъдат обявени нивото на безработица в Германия и индексът на бизнес активността в строителството във Великобритания.

Следобед се очакват данните за нивото на безработицата извън земеделския сектор на САЩ на Automatic Data Processing, както и търговските запаси от петрол.

Вечерта ще бъде направено изявление от Комисията за свободния пазар към американския Федерален резерв и ще бъде обявено нивото на основния лихвен процент. Малко по-късно представители на комисията ще дадат пресконференция.

След полунощ в Нова Зеландия ще обявят нивото на заетост и безработица, а в малките часова на нощта в четвъртък в Австралия излизат данните за продажбите на дребно.

През целия ден в четвъртък инвеститорите ще дебнат новините от започващата среща на Г-20 във френския курорт Кан.

По обед се очаква индексът на бизнес активността в сектора на услугите във Великобритания, а следобед ще бъдат обявени данните за новите молби за помощи за безработни в САЩ.

За четвъртък е насрочено редовното заседание на Европейската централна банка за определяне на лихвения процент в еврозоната. То ще бъде и първо за италианеца Марио Драги в качеството му на президент на институцията.

Малко след началото на пресконференцията излизат данните за индекса на бизнес активността извън производствения сектор в САЩ, както и нивото на поръчките в производството.

През нощта срещу петък ще бъде публикувано редовното тримесечно изявлението на австралийската централна банка за монетарната политика.

Срещата на Г-20 ще продължи през целия ден, а следобед се очакват данните за заетостта и безработицата в Канада и САЩ, като американските не включват земеделския сектор, както и за издадените разрешителни за строителство в Канада и за производствените поръчки в Германия.

Новини за Гърция, които са пряко свързани с европейската дългова криза, могат да се появят във всеки един момент, внасяйки допълнителен елемент на волатилност във валутната търговия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още