IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръст на продажбите на дребно в САЩ през септември

Цените по вноса също се повишиха за изненада на анализаторите

17:20 | 14.10.11 г.
Ръст на продажбите на дребно в САЩ през септември

Дори да бъдат изключени продажбите на автомобили, продажбите на дребно са се повишили с 0,6% през септември, доста над прогнозата за ръст от 0,3%.

Основните продажби на дребно, които изключват продажбите на бензин, автомобили и строителни материали, са нараснали с 0,6% през септември.

През септември потребителското доверие нарасна скромно след спада в началото на август до най-ниското му ниво от над 30 години. Като причина за понижаването му през летния период анализаторите посочват битката за тавана на бюджетния дефицит в САЩ, която се отрази и върху цените на акциите.

Междувременно от американското министерство на труда обявиха, че цените по вноса през септември неочаквано са се повишили, като ръстът им достига 5-месечен връх заради повишените цени на горивата и хранителните стоки.

Повишението при общите цени по вноса е от 0,3%, докато данните за август бяха коригирани до ръст от 0,2% вместо предварително обявените 0,4%.

Очакванията на анализатори, анкетирани от Ройтерс, бяха за спад от 0,3%.

За последните 12 месеца цените по вноса регистрират ръст от 13,4%.

Без цените на горивата и хранителните стоки цените по вноса нарастват с 0,3%, запазвайки темпото на ръст от предходния месец.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:44 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още