IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Събития и данни с отражение върху валутните пазари през предстоящата седмица

Очаквани с интерес са речта на президента на САЩ Барак Обама пред Конгреса, заседанието на МВФ и изявленията на президента на ЕЦБ Жан-Клод Трише, както и ключови показатели от САЩ, еврозоната и Австралия

14:24 | 19.09.11 г.
Събития и данни с отражение върху валутните пазари през предстоящата седмица

Дълговата ксриза в еврозоната, която напоследък оказва най-голямо влияние върху валутните пазари, е далеч от разрешаването си и ще продължи да бъде водещ фактор за курсовете на основните валути.

Проблемът с бюджетния дефицит на САЩ обаче също оказва своето влияние и още днес речта на американския президент Барак Обама пред Конгреса, в която той ще предложи мерки за намаляване на бюджетния дефицит, част от които вече изтекоха в медиите, ще бъде сред главните събития в късния следобед.

В ранните утринни часове на вторник се очаква публикуването на стенограмата от последното заседание на ръководителите на централната банка на Австралия, на което лихвения процент в страната бе запазен без промяна.

Данните за швейцарския търговски баланс и прогнозите за основни икономически показатели в страната ще излязат в началото на работния ден, както и производствената инфлация в Германия.

Следобед се очакват цифрите за разрешителните за строителство и започването на ново жилищно строителство в САЩ.

В нощта на вторник срещу сряда излизат данните за японския търговски баланс, а малко преди обед се очаква нивото на заемите в британския публичен сектор.

В следобедните часове най-напред в Канада ще обяват нивото на инфлацията, след което ще излязат данните за продажбите на съществуващи жилища и запасите от суров петрол в САЩ.

Вечерта ще има изявление на американската Федерална комисия за свободния пазар и ще стане ясно нивото на междубанковите овърнайт депозити.

Четвъртъкът е до голяма степен посветен на индексите на бизнес активността, като се започне от Китай в ранните утринни часове и се премине през Франция, Германия и еврозоната преди обед.

Малко по-късно се очакват данните за новите промишлени поръчки в еврозоната и очакванията за тях във Великобритания.

Следобед ще излязат данните за продажбите на дребно в Канада и новите молби за безработни в САЩ, както и за потребителското доверие в еврозоната.

В петък ще се проведе поредното заседание на Международния валутен фонд, а за вечерта се очаква изявлението на президента на Европейската централна банка Жан-Клод Трише пред Международния съвет от Бретън Уудс. В събота се очаква той да говори и на годишната среща на Института за международни финанси.

Събитията около Гърция, които оказват постоянно влияние върху валутните пазари, се очаква да останат наситени и през предстоящата седмица, като още днес по обед се очаква изявление след срещата между представители на гръцкото правителство, Европейския съюз и МВФ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:14 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още