IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските компании не са създали нито едно работно място през август

Представянето на пазара на труда е най-слабото за последната година, като безработицата остава на ниво от 9,1 на сто

16:03 | 02.09.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Американските компании не са създали нито едно работно място през август

Американската икономика не е създала работни места през август. Така пазарът на труда е записал най-слабия си месец за последната година. Обезпокоителните данни за заетостта в неселскостопанския сектор на САЩ бяха публикувани днес от министерството на труда.

Предварителните очаквания на анализаторите бяха, че през август извън селското стопанство ще бъдат създадени 53 хил. нови работни места, пише MarketWatch.

С огромна заслуга за слабото представяне е стачката във Verizon Communications, която е довела до съкращаване на 45 хил. работни места, допълва медията.

Нивото на безработица в САЩ е 9,1 на сто, като е без промяна спрямо предходния месец. Тази стойност съвпадна с предварителните очаквания на анализаторите.

Слабите данни за пазара на труда отново върнаха страховете от рецесия, тъй като за пръв път в историята на САЩ след Втората световна война се случва да бъдат създадени нетно нула работни места в рамките на месец.

Статистиката показва, че ако се броят и онези, които не си търсят работа, но нямат такава, то безработицата достига 16,2 на сто.

В същото време средният престой на пазара на труда, преди човек да намери нова работа, се е понижил минимално до 40,3 седмици. Предишният рекорд датира от юли, когато този период е бил 40,4 седмици.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:02 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
bertram
преди 12 години
Как ще изкарат + заетост...нали се борят за QE3 , а то няма да дойде ако заетостта върви нагоре.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още