IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Промишлените поръчки в САЩ през юли с ръст над прогнозите

Увеличението е от 2,4% с най-голям принос на транспортното оборудване и пътническите самолети, увеличават се и неизпълнените поръчки

23:12 | 31.08.11 г.
Промишлените поръчки в САЩ през юли с ръст над прогнозите

Новите поръчки за промишлени стоки в САЩ нараснаха през юли над предварителните прогнози основно заради търсенето на транспортно оборудване, става ясно от съобщение на американското министерство на търговията, цитирано от Ройтерс.

Поръчките са се повишили с 2,4% до 453,2 млрд. долара, докато коригираните данни за юни показват спад от 0,4%. Предварителната прогноза за юли на икономисти, анкетирани от Ройтерс, бе за ръст от 1,9%, след като първоначалните данни за юни сочеха спад от 0,8%.

Регионални изследвания обаче предполагат, че производствената активност през август е намаляла, което увеличава риска от застой в сектора през месеца.

Поръчките за транспортно оборудване през юли са скочили с 14,8%, което е най-голям ръст от януари, след като и търсенето на моторни превозни средства се повиши с 9,8%.

Поръчките за пътнически самолети са нараснали с 43,4%, след като през юни бе регистриран спад от 24%.

Ако се изключи транспортното оборудване, поръчките са нараснали с 0,8%, а през юни аналогичният показател се повиши с 0,4%.

Неизпълнените поръчки са се повишили с 0,8%, като през юни регистрираха ръст от 0,3%, което предполага, че промишлеността трябва да увеличи производството.

Доставките са с 1,6% повече от юни, когато бяха с 0,6% повече спрямо предходния, а запасите са нараснали с 0,5% при ръст от 0,4% през юни.

Поръчките за стоки за дълготрайна употреба са се увеличили с 4,1% до 201,9 млрд. долара вместо с обявените през миналата седмица 4,0%. Поръчките за стоки за дълготрайна употреба с изключение на транспорта регистрират ръст от 0,8% при обявени предварително 0,7%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още