IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на дребно във Великобритания с най-голям спад за последната година

Проучване на Конфедерацията на британската индустрия показва, че през август повечето търговци са отчели спад в продажбите на годишна база, очакванията са за още по-слаб септември

15:21 | 25.08.11 г.
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Продажбите на дребно във Великобритания намаляха с най-бързо темпо от повече от година през август, съобщиха от Конфедерацията на британската индустрия, цитирани от MarketWatch.

В свое проучване от конфедерацията съобщават, че балансът от -14 пункта през август в сравнение с -5 пункта през юли е най-лошият показател от май 2010 г.

Балансът представлява разликата между процента на продавачите на дребно, съобщили за по-високи продажби в сравнение с преди година и онези, които са съобщили за по-слаби продажби в сравнение с времето от преди една година.

В добавка към мрачните тонове продавачите на дребно очакват продажбите да се понижат допълнително през септември. Очакваният баланс на продажбите за този месец е -7.

„Август бе тежък месец. Обемът на продажбите намаля до темпо, което не е виждано от година, тъй като реалните доходи на потребителите продължиха да се свиват благодарение на комбинацията от инфлация и слаб ръст на заплащането“, заяви Джудит МакКена, старши оперативен служител във веригата супермаркети Asda на Walmart Inc. и председател на комисията за продажби на дребно в Конфедерацията на британската индустрия.

Потребителското доверие през август също намаля и не е вероятно да тръгне нагоре преди края на годината, съобщиха от банката Nationwide.

Нейният индекс на доверието се е понижил до 3-месечно дъно от 49 пункта през юли от 51 пункта през юни, което е доста по-ниско от средната му стойност за дългосрочен период от 79 пункта.

Последните официални данни за продажбите на дребно, които бяха за юли, показаха ръст от едва 0,2% на месечна база.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:27 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още